top

Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter CATEGORIE: PRESTATIES – WATERSCOOTER

Prijs vanaf € 18.399 incl. BTW

Het ultieme topmodel onder de racewaterscooters combineert kracht, vaareigenschappen en controle zoals geen enkel ander vaartuig. En met de 300 pk Rotax 1630 ACE motor komt niemand zelfs maar in uw buurt op de buoy-course.

SPECIALE KENMERKEN VAN DE SEA-DOO RXP-X 300 waterscooter

 • ROTAX 1630 ACE MOTOR: DE MEEST KRACHTIGE MOTOR IN EEN SEA-DOO OOIT
  De Advanced Combustion Efficiency (ACE) technologie, met compressor en externe intercooler, biedt hoge efficiëntie en verbluffende acceleratie. Dit is de meest krachtige motor in een Sea-Doo ooit.
 • ERGOLOCK-SYSTEEM: COMPLEET ROND DE BESTUURDER GECENTREERDE ERVARING
  Dankzij het smalle racezadel, speciaal gekantelde voetsteunen en Adjustable Ergonomic Steering (A.E.S.) heeft u meer houvast en wordt u één met de machine, waardoor u over betere vaareigenschappen en meer controle beschikt.
 • T3-ROMP: KLEEFT AAN HET WATER
  Een innovatief getrapt design met extreme knikspanten aan de achterzijde en rondspanten aan de voorzijde. Voor een scherper bochtgedrag, een optimale hellingshoek, stabiliteit en koersvastheid; dit maakt deze waterscooter uiterst responsief.
 • VERSTELBARE ACHTERPLATFORMS: EEN KAMPIOEN IN BOCHTEN
  Een doeltreffend ontwerp dat de stabiliteit in bochten verbetert. Verstelbaar in 3 standen afhankelijk van uw ervaring en de vaaromstandigheden: hoger voor een speelser vaarkarakter of lager voor een scherpere besturing. De vleugeltjes vergroten de hellingshoek bij het sturen.
 • HIGH-PERFORMANCE VARIABEL TRIM SYSTEEM (VTS): AFSTELLEN IN EEN HANDOMDRAAI
  Het variabele trim systeem (VTS) bevindt zich binnen handbereik op het stuur en biedt u de mogelijkheid om de vaareigenschappen nauwkeurig af te stellen op basis van de voorkeur van de bestuurder, de watercondities en het aantal passagiers.
 • X-GAUGE MET BOOST-INDICATOR: BLIJF ONDERWEG OP DE HOOGTE
  Met een snelle blik op de X-Gauge kunt u in een oogopslag de snelheidsmeter en uw rondetijd zien. De handige boost-indicator toont wanneer de motor zijn maximumvermogen levert.
 • iBR: KOM EERDER TOT STILSTAND EN MEER GEMAKKELIJKER AAN
  Dankzij het exclusieve Sea-Doo iBR-systeem (Intelligent Brake and Reverse) van de tweede generatie kunt u tot 48,75 meter* eerder tot stilstand komen. Bovendien biedt het betere controle en manoeuvreerbaarheid. *Op basis van interne tests van BRP
 • INTELLIGENT THROTTLE CONTROL MET 3 MODI: KIEZEN UIT 3 MODI PASSEND BIJ UW VAARSTIJL
  U kunt kiezen op welke manier het vermogen wordt geleverd dankzij verschillende vaarmodi, zoals Touring, Sport en ECO – verkrijgbaar via uw digitale vaartuiginformatiecentrum.
 • CLCS: EXCLUSIEF VOOR SEA-DOO
  Deze technologie voorkomt dat er corrosief zout water of schadelijk vuil de motor binnendringt en zorgt zo voor een betere betrouwbaarheid en meer gemoedsrust.

 

CAPACITEIT Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

2 PERSONEN

MAXIMALE BELASTING Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

182 KG

MOTOR Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

ROTAX 1630 ACE MOTOR

 

AANTALPERSONEN Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

ZITPLAATSEN Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

2

DRAAGVERMOGEN Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

182 kg

MOTOR Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

TYPE

Rotax 1630 ACE

INLAATSYSTEEM

Turbo met externe intercooler

CILINDERINHOUD

1.630 cc

KOELING

Gesloten koelsysteem (CLCS)

ACHTERUITVAARSYSTEEM

Elektronisch iBR®-systeem

STARTMOTOR

Elektrisch

SOORT BRANDSTOF

Ten minste octaan 87
Octaan 91 aanbevolen

1,630 CC, VIERTAKT, ROTAX-MOTOR MET VIER KLEPPEN PER CILINDER

De sterkste Rotax-motor ooit is voorzien van een onderhoudsvrije turbo met een externe intercooler en Advanced Combustion Efficiency-technologie (ACE). Deze bijzonder efficiënte motor staat borg voor indrukwekkende acceleraties.

iTC™ (INTELLIGENT THROTTLE CONTROL) SYSTEEM

Dit geavanceerde elektronische gasklepsysteem zorgt ervoor dat de scooter in de neutraalstand wordt gestart, wat het wegvaren vergemakkelijkt. Daarnaast is de scooter voorzien van Touring-, Sport- en ECO™-modi die u volledig op uw vaarstijl kunt afstemmen. Zo reageert de scooter beter en vaart hij intuïtiever

iCONTROL® LEERSLEUTEL®

Met behulp van de programmeerbare Learning Key (leersleutel) kunt u de prestaties van de scooter begrenzen en afstemmen op de vaardigheid van de bestuurder.

D-SEA-BEL™ SYSTEEM

De combinatie van een aantal resonatoren en trillingabsorberende componenten maakt de Sea-Doo tot een van de stilste scooters op het water.

GESLOTEN KOELSYSTEEM

Gebruikt koelvloeistof om de motor op de ideale bedrijfstemperatuur te houden, vergelijkbaar met de radiateur van een auto. Voorkomt ook dat er bijtend zout water en vuil naar binnen komt.

MATEN Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

INHOUD BRANDSTOFTANK

60 l

LENGTE (VAN BUMPER TOT BUMPER)

331,6 cm

BREEDTE

122,7 cm

GEWICHT (DROOG)

386 kg

BERGRUIMTE

116,4 l

ROMP Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

TYPE


• Middelgroot platform
• Romp met diepe V-vorm voor onstuimig water
• Optimale hellingshoek en strak bochtgedrag

KENMERKEN Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

iCONTROL

Het “brein” dat alle systemen omvat en aanstuurt, voor optimale vaareigenschappen.

T³ ROMP

Een innovatief getrapt design met een unieke combinatie van harde en zachte kielknikken. Voor een scherper bochtgedrag, een optimale hellingshoek, stabiliteit en koersvastheid. Het resultaat is een fantastisch reagerende scooter.

ECO-MODUS

De iTC-functie bepaalt automatisch de meest efficiënte manier om het vermogen af te geven en zorgt zo voor het optimale toerental om het brandstofverbruik te verlagen.

ERGOLOCK SYSTEEM

Dankzij de combinatie van ergonomische opties hebt u bij het maken van bochten alles perfect onder controle en raakt uw bovenlichaam minder snel vermoeid. De scooter is uitgerust met een smal racezadel met perfecte steun voor de knieën, een verstelbaar stuur en gekantelde voetsteunen, zodat u in snelle bochten één kunt worden met de scooter. Daardoor kunt u snellere bochten maken en langer op het water blijven.

TRIMPLATEN

Beperken het omhoog komen van de boeg en verbeteren de positie van de scooter ten opzichte van het water. Verbeteren ook de koersvastheid in ruw water.

HIGH-PERFORMANCE ELEKTRISCH BEDIEND VTS (VARIABLE TRIM SYSTEM)

Het VTS-systeem past de hoek van de buis aan om het gedrag van de scooter te veranderen en de positie van de scooter ten opzichte van het water te verbeteren. Het highperformance VTS-systeem beschikt over voorinstellingen om de trimregeling snel in te stellen.

RF D.E.S.S. SLEUTEL

Met de D.E.S.S.-sleutel (digitaal gecodeerd beveiligingssysteem) met radiofrequentietechnologie en een kogelontwerp starten gebruikers gemakkelijk en vlot, telkens opnieuw.

OFF-THROTTLE ASSISTED STEERING (O.T.A.S.™)

Geeft de gebruiker meer stuurvermogen en wendbaarheid bij uitgeschakelde of stationair draaiende motor.

INTERACTIEF MULTIFUNCTIONEEL DIGITAAL INFORMATIECENTRUM

Onder andere VTS-preset, actueel en gemiddeld brandstofverbruik, brandstofpeil, toerenteller, snelheidsmeter, urenteller, kompas, klok, Touring-modus, Sport-modus, ECO-modus, F-N-R-indicator.

OVERIGE

Handgrepen met palmsteun
Bumpers
Groothoekspiegels
Sleephaak
Bekleding van voetsteunen met Sea-Doo-logo’s Zwemplatformbekleding met Sea-Doo-logo
Handgreep achter Zadel met riem
Verhoogde brandstofvulopening
Spatwaterdeflector voor
Dubbele aftappluggen
Spoelset
Drijvend veiligheidskoord
Gebruikershandleiding, instructievideo en -boekje

AANDRIJFSYSTEEM Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

iBR (INTELLIGENT BRAKE & REVERSE) SYSTEEM

De eerste echte waterrem. Al in 2009 door de U.S. Coast Guard erkend als een verbetering voor de veiligheid op het water. Met de tweede generatie van het intuïtieve en verbeterde iBR-systeem is uw remafstand zo’n 48 meter korter1 . Dat vaart een stuk zekerder. Alles wat u hoeft te doen, is de hendel in te knijpen. En dankzij de elektronische achteruitversnelling kunt u uitermate gemakkelijk manoeuvreren, wat het aanmeren vergemakkelijkt.

ROESTVRIJSTALEN SCHROEF

Voor betere acceleratie, hogere topsnelheid en minder cavitatie.

X-PAKKET Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

X-STUUR MET A.E.S (ADJUSTABLE ERGONOMIC STEERING)

Het enige volledig verstelbare stuur in de markt. Met A.E.S. kan de bestuurder de breedte van het stuur en de hoek van de handgrepen afstellen voor een optimale zitpositie.

X-METER MET VULDRUKINDICATOR

Geeft continu de actuele stuwkracht weer om de bestuurder op de hoogte te houden van de motorbelasting, van minimaal (stationair) tot maximaal (volgas).

VERSTELBARE DRIJVERS ACHTER

Een doeltreffend ontwerp dat de zijwaartse stabiliteit verbetert. Verstelbaar in 3 standen afhankelijk van uw ervaring en de vaaromstandigheden: hoger voor een speelser vaarkarakter of lager voor een strakkere besturing. De vleugeltjes vergroten de hellingshoek bij het sturen.

EXTRA METERFUNCTIES

Tijd / afstand tot leeg, topsnelheid / gemiddelde snelheid / toerenteller, rondentimer, motortemperatuur

OVERIGE OPTIES Sea-Doo RXP-X 300 waterscooter

OVERIGE

Opstap
Dieptemeter
Sea-Doo Speed Tie™
Waterdichte tas
Bergruimte voor
Voedingsuitgang van 12 volt en installatiekit
Set met veiligheidsuitrusting
Lenspompkit
Zandzakanker
Brandblusapparaat
Klik-stootkussens en installatiekit
Vaartuighoes